• Edukacja wczesnoszkolna

• PIOSENKA NA DOBRY POCZĄTEK”

1. DZWONEK WOŁA MNIE I WAS
            NA NAUKĘ PRZYSZEDŁ CZAS!
            I JUŻ W ŁAWKACH WSZYSTKICH KLAS
            TROPI WIEDZĘ KAŻDY Z NAS.

REF. TROPIMY LITERKI, TROPIMY CYFERKI
            TROPIMY PRZYRODĘ I ŚWIATA URODĘ.
            MELODIE I NUTKI, RADOŚCI I SMUTKI.
            SZUKAMY, AŻ PRAWDĘ POZNAMY.

2. W SZKOLE ŚWIETNĄ PANIĄ MAM
            I KOLEGÓW WIELU ZNAM
            Z NIMI UCZĘ SIĘ I GRAM
            WIĘC JEST „SUPER!” MÓWIĘ WAM.

REF. TROPIMY... x2

PIERWSZACZEK

AKOMPANIAMENT mp3

1. PUK, PUK – TO JA, MAŁY UCZEŃ PIERWSZACZEK.

PUK, PUK – TO JA, TAKI DZIELNY UCZNIACZEK

PUK, PUK – TO JA, PUKAM SZKOŁO DO TWYCH DRZWI.

PUK, PUK – TO JA, PROSZĘ, BĄDŹ PRZYJAZNA MI.

REF: O LE, O LE, O LA, SZKOŁĘ LUBIĆ SIĘ DA.

2. DZYŃ, DZYŃ – TO JA, MAM TORNISTER SPAKOWANY.

DZYŃ, DZYŃ – TO JA, SAMODZIELNY I BEZ MAMY.

DZYŃ, DZYŃ – TO JA, MOGĘ USIĄŚĆ W ŁAWCE TWEJ.

DZYŃ, DZYŃ – TO JA, MOIM DRUHEM ZOSTAĆ CHCIEJ.

O LE, O LE, O LA, A W NIEJ UCZNIEM JESTEM JA. (x3)

„ŚLUBOWANIE”

AKOMPANIAMENT mp3

1. WŚRÓD PIERWSZAKÓW CHODZĄ SŁUCHY, NARZEKAJĄ, WIĘC MALUCHY,
            POWTARZAJĄ NIEWESOŁO: ŚLUB BĘDZIEMY, ŚLUB BĘDZIEMY BRAĆ ZE SZKOŁĄ!

CHCIAŁ UCIEKAĆ GRZESIO MAŁY, ALE KONRAD CZŁEK BYWAŁY
            WYTŁUMACZYŁ MU: KOLEGO, ŚLUBOWANIE – TO JEST CAŁKIEM COŚ INNEGO!

REF: MUSISZ PRZYRZEC, ŻE BEZ PRZERWY, BĘDZIESZ DBAŁ O PANI NERWY,
            BĘDZIESZ UCZYŁ SIĘ STARANNIE, ZACHOWYWAŁ NIENAGANNIE,

GDY UMOWA TAKA STANIE, TO JEST WŁAŚNIE, TO JEST WŁAŚNIE ŚLUBOWANIE!

2. GRZESIO WYDAŁ KILKA JĘKÓW, POTEM JUŻ SIĘ POZBYŁ LĘKÓW,
            I ŚLUBOWAŁ UROCZYŚCIE, NOS WYTARŁSZY ZAMASZYŚCIE.